A helyi gazdaság fellendítését segíti elő az elkészült új Munkásszálló épülete, amely már csak arra vár, hogy a használatbavételi engedély megszerzése után megnyissa ajtaját a vendégmunkások előtt.

A szállót a Bercsényi utca 2. szám alatti egykori ipari iskola épületében alakították ki, amely 1765 négyzetméter alapterülettel rendelkezik.
Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly márciusban kezdődtek a kivitelezési munkálatok, azóta a komplex felújítások is befejeződtek. Megvalósult többek között az épület homlokzatának, tetőszerkezetének felújítása, elvégezték a falak hőszigetelését, nyílászárókat cseréltek, gépészeti felújítást végeztek, valamint a szükséges berendezéseket, bútorokat, ágyneműket is beszerezték.
A korábban felmerülő statikai problémák miatt az önkormányzat alternatív megoldásokról döntött a szükséges négyzetméter és férőhelyszám biztosítása érdekében, így a 97 főről 89 főre változott a munkások részére biztosított férőhelyszám. Továbbá az építőipari anyagárak jelentős emelkedése is nehezített a kivitelezési munkálatokon. Végül közel félmilliárd forintból valósult meg a minden igényt kielégítő, korszerű épület.
Az „Interreg SKHU Program” keretein belül létesített szállót vállalkozó fogja működtetni és elsősorban a helyi és környékbeli cégek munkásai számára biztosít szállást. Főleg a Mahle és a Prysmian cégek jelezték eddig fix igényüket a szálláshelyekre. A pályázatból megvalósuló Bercsényi utcai épületet legalább öt évig kell munkásszállóként üzemeltetni, amelynek legfőbb célja a munkaerőhiány csökkentése a térségben.