Az extrém forróság sem tántorította el az ország egyik legnépszerűbb hármaspróba versenyének idei indulóit. Száznál is többen álltak rajthoz a 36. Palóc Triatlon Révész László Emlékversenyen.

A hétvégén teljesen elfoglalták a Nyírjest és környékét a triatlonisták. Közel kétszáz versenyző állt rajthoz a szokásokhoz hűen minden évben megrendezésre kerülő Révész László nevével fémjelzett sporteseményen, amelyet idén is a Magyar Triatlon Szövetség a Balassagyarmati Diák, Szabadidő és Versenysport Egyesülettel (Badisz VSE) közösen rendezett meg.


A Sztancsik József és csapata által életre hívott megmérettetés szombaton a Tereptriatlon Országos Bajnokság és amatőr kupával vette kezdetét. A regisztráció már korán megkezdődött a Nyírjesi-tó partján, ahol rövid időn belül nemcsak a versenyzők, de a szurkoló barátok és családtagok is összegyűltek. A balassagyarmati lakosok mellett szép számban érkeztek sportolni vágyók az ország minden részéről, akik közel 20 korcsoportban mérethették meg magukat. Szombat délelőtt az újoncok és a serdülők álltak rajthoz, majd délben elrajtolt a sprintmezőny is. Utóbbi kategóriában indulóknak ötszáz métert úszva, 15 kilométert kerékpározva, valamint négy kilométert futva kellett megtenniük. A vasárnapi megmérettetés résztvevői szintén délelőtt 10 órakor rajtoltak az Aquatlon Sprinttávú és utánpótlás versenyen, ahol két versenyszámot, az úszó- és a futótávot kellett teljesíteni. A délelőtti órákban ismét a gyermekeké és a serdülőké volt a főszerep, őket a felnőttmezőny követte, akikre 750 méter úszás és 5000 méteres futótáv várt.


A szervezők a rendezvény ideje alatt fokozottan ügyeltek a futók jó közérzetére és biztonságára: a kijelölt útvonal több szakaszán frissítőpontot helyeztek el illetve az esetleges rosszullétek, sérülések kezelésére pedig egészségügyi dolgozók álltak készenlétben.
A hármaspróba mindenki örömére jó hangulatban és problémamentesen telt. A sportrendezvény eredményhirdetéssel zárult.
A résztvevők és a szervezők kitartásból és elszántságból egyaránt példásan helytálltak. Az indulókat alaposan próbára tette a hőség, de ez alkalommal is bizonyíthatták, hogy kemény fából vannak faragva.

Fotó: Sümegi Tamás