A hagyományokhoz hűen idén is megnyitja kapuját a megye egyik legnagyobb kulturális-művészeti tárlata a Horváth Endre Galériában. A Balassagyarmati- és a városhoz kötődő alkotók seregszemléjén 46 művész 81 kiállított művét tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítást a közönségnek ajánlja július 1-én, pénteken 17 órakor Zolnyánszki Zsolt Benedek galériavezető. A megnyitó eseményen koncertet ad a Molnár Sándor Trió.

Molnár Sándor generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb szaxofonosa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a Grazi Zeneakadémián szerezte meg diplomáját. Neve ismerősen cseng úgy idehaza, mint a nemzetközi jazz-színtéren.
A 2018-ban alakult klasszikus szaxofonos trió formációjában, a magyar jazz élet két kiválósága: Orbán György bőgőzik és Pecek Lakatos András dobol. A harmónia hangszer nélküli felállás különleges kihívás minden szólistának, ám annál nagyobb szerep jut az egyéni hangszeres játéknak. A trió repertoárján amerikai örökzöldek egyedi hangvételű átiratai szerepelnek.

A zenekar tagjai Molnár Sándor – szaxofon, Orbán György – bőgő, Peczek Lakatos András – dob.

A rendezvényre a belépés ingyenes! A koncert a TérZene Program keretein belül valósul meg.