Újabb európai uniós fejlesztési program zárult le Balassagyarmaton: ünnepélyes keretek között avatták fel a félmilliárd forintos beruházás eredményeként létrehozott, 89 fő befogadására alkalmas intézményt, amely a helyi gazdaság fellendítését segíti.

Városunkban a Bercsényi utca 2-ben álló, egykori Állami Népiskola, majd Szakképző iskola épülete került felújításra, hogy július 1-től már munkásszállóként üzemeljen.

Az utóbbi években tapasztalható munkaerőhiány okán a térség gazdasági fejlődése érdekében szükség volt egy olyan európai színvonalú szolgáltatásra, mely a határ mindkét oldalán érezhetően képes enyhíteni a mobilitási problémákat. A kétszintes, háromszárnyú épületben többféle, 2-10 férőhelyes szálláslehetőség igénybevételére van lehetőség.

Az összesen 89 fő befogadására alkalmas létesítmény mintegy félmilliárd forintból valósult meg, a költségekhez az önkormányzat 100 millió forint önerőt biztosított.
Balassagyarmat Város Önkormányzata és az Ipoly Unió közös projektje az Infrastruktúra fejlesztés a határon átívelő munkaerő mobilitás támogatására elnevezésű program keretében került megvalósításra, melynek kivitelezési munkálatait a Kristály-Vár Építési Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. munkatársai végezték el jó minőségben, határidőre.


Az ünnepélyes projektzáró rendezvényt csütörtök délelőtt Csach Gábor, városunk polgármestere nyitotta meg. Az eseményen Balla Mihály országgyűlési képviselő méltatta a beruházás sikeres megvalósítását, majd Biriki Arianna, a Széchenyi Programiroda programmenedzsere értékelte a projektet. A munkásszállót a nemzeti színű szalag átvágásával adták át hivatalosan, majd az üzemeltető cég ügyvezetője, Kuris Győző vezette végig a jelenlévőket az új épületen.

(zábrádi)

Fotó: Sümegi Tamás