Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Balassagyarmatnak.

Idén a Bács-Kiskun megyei Dunapataj-Bakodpuszta adott otthont az XXVII. Országos Polgárőr Napnak, ahol hazánk összes polgárőrét és az ifjú polgárőröket köszöntötték. Az idei ünnepségre az „összefogással a mindennapok biztonságáért” mottót választották, ami kifejezi a polgárőrség, a rendészeti szervek és a széles körű társadalom együttműködését, valamint megbecsülését. A rendezvényen kitüntetéseket és elismeréseket adtak át.


Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta városunknak. A helyi és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Vass Miklós a Belügyminisztériumtól a polgárőrség érdekében végzett kimagasló munkája elismeréséül a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát kapta.
– A Rendőrkapitányság 2021. évi beszámolójából kiderül, hogy a tavalyi évben is tovább erősödött Balassagyarmat és környékének közbiztonsági helyzete, lényegében tovább csökkent a bűncselekmények száma és javultak a felderítettségi mutatók is – mondta Csach Gábor polgármester, aki azt is kifejtette, hogy a polgárőrök nagyban hozzájárulnak a város közbiztonságának fenntartásához.
– Városunk a határátkelő miatti tranzitbűnözés, az embercsempészet, a régió szociális helyzete és a Közösségi Szálló megléte okán fokozott bűnügyi kockázatnak van kitéve, ezek ellenére az egyik legbiztonságosabb város az országban. Ez az eredmény a rendőrségi és az ügyészségi munkán túl feltétlen megköszönhető a helyi polgárőrök  önzetlen szolgálatának is – summázta Csach Gábor, aki hálás köszönetét fejezte ki annak a többtucat helyi és környékbeli ifjú és lélekben ifjú polgárőrnek, akik az elmúlt időszakban a rendfenntartás, a bűnmegelőzés, a járvány elleni védekezés és a rendezvények biztosítása tekintetében nélkülözhetetlen munkát végeztek és végeznek ma is.