Július hónapban ismét a közterekre költözik a klasszikus zene: július 6-án, szerdán 19.00 órakor a Civitas Fortissima téren lép fel a Molnár György Trió.

Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész első hangszeres leckéit nagyapjának köszönheti, majd kiváló tanárai: Herrer Pál és Tabányi Mihály segítették zenei fejlődését. A Harmonika Virtuózai koncertsorozat 2000-ben indult hódító útjára, melynek megalkotója maga a formáció vezetője és szólistája Molnár György volt. Célja a hangszer méltó helyre emelése a hazai zenei életben. Ennek megvalósításában két formáció segíti őt, a nagyobb taglétszámú koncertzenekara, és kisebb formációban a Molnár György Trió. A műsoron szerepelnek musette keringők, sanzonok, bravúr polkák, magyar örökzöldek, koncert és előadási darabok, swingek, magyaros egyvelegek, latin dallamok és igazi meglepetés számok is. A trió tagjai Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész mellett Kiss László – gitár és Móré István – basszusgitár.

A program ingyenesen látogatható.

A rendezvényen kép- és videofelvételek készülnek, amelyeken felismerhetők, beazonosíthatók lehetnek a felvételen szereplő személyek.

Rossz idő esetén a koncert a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban kerül megrendezésre.