Idén is teltházzal vette kezdetét a Madách Imre Városi Könyvtár minden évben nagy népszerűségnek örvendő nyári tábora, az olvasás mellett játékos feladatokkal várták a gyermekeket a szervezők.

Gyermekzsivajtól volt hangos egy héten keresztül a városi bibliotéka. Idén nyáron is nagy érdeklődés mellett rendezte meg szokásos olvasótáborát a második-harmadik osztályos gyermekek részére a Madách Imre Városi Könyvtár.

Céljuk évről évre, hogy a felnövekvő generációval megszerettessék az olvasást és a kisiskolásokhoz közelebb hozzák ezt a szabadidős tevékenységet. Ennek érdekében a meséket és a hozzájuk kapcsolódó játékokat hívták segítségül.

– Mesékkel jártuk körbe a világot az olvasótáborban résztvevő gyerekkel. A második-harmadik osztályos kisgyermekek magyar, afrikai, héber és angol történeteket is hallhattak. Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozások a gyermekek érzelmi intelligenciáját fejlesztik, ezért a mesék feldolgozása során elmondhatták, milyen érzések fogalmazódtak meg bennük. Kézműves tevékenység is kapcsolódott minden történethez, a táborlakók megismerkedhettek többek között a tűnemezelés alapjaival is. Emellett többek között vidám drámajátékok, játékos vetélkedők, kirándulások is színesítették az élménydús programokat – mesélte Bárány Ildikó gyermekkönyvtáros.