Gálos László kollodista kiállítására kerül sor a Jánossy Képtárban.

A kiállítást megnyitja 2022. augusztus 4-én, csütörtökön 17 órakor ZALKA IMRE vándorfotográfus.

Gálos László: „A fotózás nem a pillanat művészete. Minden egyes képnek hordoznia kell valamit abból, amit pillanatról-pillanatra élve nem tapasztalhatunk meg. Különben fölösleges egyetlen másodpercet is elvesztegetni rá. A nedves kollódium, mint képalkotó technika és alkotói módszer, eredendően magában hordozza azt a melankóliát, ami létünk értelmetlenségének és az enyészet elkerülhetetlenségének tudatosulásával és elfogadásával jár.”

Alkotóként a szubjektum és az „objektív” valóság viszonya foglalkoztatja. Az érzékelés és a megismerés határait feszegetve 2015 óta szinte kizárólag nedves kollódiummal dolgozik.

Azóta tizenhárom egyéni kiállítás mellett több, mint hetven csoportos kiállításon mutatta be munkáit itthon, Belarussziában, Hollandiában, Litvániában, Mexikóban, Olaszországban, Spanyolországban és az USA-ban. 2017 óta minden évben elnyerte a Nemzeti Kulturális Alap alkotói támogatását.
2017-ben és 2019-ben fődíjat kapott a Szentesi Aktfotó Biennálén. Az InstArt Csoport és az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület tagja.
2021 óta Hollandiában él.

www.facebook.com/events/742875880100850/?ref=newsfeed
www.facebook.com/JanossyKeptar