Két lábon, két keréken, kocogva, sétálva, a lényeg, hogy minden porcikájukat átmozgatták a Mozdulj, Gyarmat résztvevői, akiket mozgalmas programok és profi sportolók ráztak fel.

Az egészséges életmód jegyében és a sportolás népszerűsítése céljából jött össze idén harminckilencedszer Balassagyarmat apraja-nagyja városunk legendás és hagyományos sporteseményén.

A Mozdulj, Gyarmat a szokásokhoz hűen a városi kórháztól rajtolt el egy kisebb bemelegítést követően. A mozgás és a sportok szerelmeseiből álló csapatot Bogárdi Szilvia ultrafutó vezette be a főtéri célba, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvenc elfoglaltságát: érdekes kiállítók, sportos bemutatók és rengeteg jobbnál jobb program kínálkozott. A célba érkezést követően a Zöld Csiga útvonalat Rózsa Balázs országúti kerékpáros felvezetésével tekerhette körbe a jókedvű, nagyrészt óvodásokból és iskolásokból álló sereg.

A mindennapos testmozgás kiemelt fontosságát a különböző sportágak ismertetésével hozták közelebb az érdeklődőkhöz, volt fitnesz bemutató, nyílt táncóra, harcművészeti bemutató, mentőkutyás bemutató továbbá bemutatkoztak a város sportegyesületei is. A napot sorverseny, ügyességi játékok, tombola, étel, ital, árusok, bográcsozás, zene és kiállítók színesítették.