Az idén 60. tanévét kezdő Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola a napokban rendezte meg a Testvériskolai Találkozót.

Az évente megrendezett, több évtizedes múltra visszatekintő közös növendékhangversenyek rendszeresek az iskolák között, de ilyen nagyszabású, öt iskola részvételével megrendezett találkozók ritkák, ezért is kiemelkedő esemény volt a rendezvény.

A találkozón a házigazda Rózsavölgyi mellett négy iskola művésztanárai és diákjai képviseltették magukat. A Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a dunavarsányi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a pásztói Rajeczky Benjámin Alapfokú Művészeti Iskola és a felvidéki Ipolybalogi Művészeti Alapiskola.

A program az iskolák képzőművész szakos növendékeinek alkotásaiból rendezett kiállításmegnyitóval vette kezdetét, majd közös növendékhangversennyel folytatódott. Köszöntőt mondott Frankó Viktória, a város kulturális bizottságának elnöke.

A fehér asztal melletti baráti beszélgetéssel záruló találkozó kitűnő lehetőséget teremtett egymás munkájának megismerésére, a jó gyakorlatok átadására, a művészeti iskolákat érintő speciális feladatok, problémák megbeszélésére, és természetesen a baráti szálak szorosabbá tételére. A találkozó megrendezését több magánszemély mellett a város kulturális pályázata támogatta.

(Fotónkon: a bajai küldöttség Rózsavölgyi szobránál)