November hónapban több vonalon is változtatások lépnek érvénybe a vasúti közlekedésben.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2022. november 5-től november 6-ig a Balassagyarmat – Ipolytarnóc állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 78 sz. Aszód – Balassagyarmat – Ipolytarnóc vasútvonal Balassagyarmat–Ipolytarnóc szakaszán valamennyi vonat helyett vonatpótló autóbusz közlekedik.
A vonatpótló autóbuszok útvonala a településeken eltér a közforgalmú vasúti menetrendtől, Őrhalom községben az Iskola autóbusz megállóhelyen, Hugyagon a Községháza megállónál, Szécsényben a vasútállomás bejárati útnál, Ludányhalásziban a Szociális otthonnál, Nógrádszakálban az autóbusz váróteremnél, Litkén pedig a Kultúrháznál lévő autóbusz megállóhelyen állnak meg a járatok.
Továbbá 2022. november 7-től november 13-ig az Aszód—Balassagyarmat állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 78 sz. Aszód—Balassagyarmat–Ipolytarnóc vasútvonal Aszód és Balassagyarmat állomások közötti szakaszán valamennyi vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.
A Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalszakaszon a vonatok változatlanul a közforgalmú menetrendnek megfelelően közlekednek.
A 33512, 33522, 33529 és 33539 sz. vonatok Aszód–Hatvan közötti menetrendje változatlan, a vonatpótló autóbuszokról az átszállás Aszód állomáson történik.
A vonatpótló autóbuszok útvonala jelentősen eltér a közforgalmú vasúti menetrendtől, így különösen Galgagyörkön a Dózsa Gy. u. 1. autóbusz megállóhelyen, Püspökhatvanban a Községházánál, Galgagután az Emlékparknál, Becskén a postánál, Mohorán a Rákóczi út megállóban, Szügyön pedig a nógrádmarcali elágazásnál létesített autóbusz megállóhelyen állnak meg.
Az okozott kényelmetlenségekért kérik az utazóközönség szíves elnézését.