Élménysport-programokkal hozták közelebb a diákokhoz a mozgás szeretetét a Nobel-díjas biokémikusról elnevezett tanintézményben. A Magyar Diáksport Napján aktív testmozgásból nem volt hiány: a fiatalok pingpongban, röplabdában, valamint a testnevelők által kialakított népszerű exatlon pályán is kipróbálhatták magukat. Végül a megérdemelt siker sem maradt el.

A minden évben nagy népszerűségnek örvendő Magyar Diáksport Napjához idén közel 1400 hazai tanintézmény csatlakozott. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett esemény célja az volt, hogy a sportot, a mindennapos testmozgást népszerűsítse a diákok körében, illetve felhívja a figyelmet a mozgás szeretetére. Ebből az apropóból számos programot szerveztek az idén 70 éves jubileumát ünneplő NMSzC Szent-Györgyi Albert Techikumában, ahol nemcsak a sport ágazaton tanuló diákokat, hanem az informatika és egészségügy területen tanulókat is alaposan megmozgatták. Az intézmény rutinosnak mondható a sportprogramok szervezésében, lebonyolításában, hiszen évek óta aktívan részt vesz országos programsorozatokon, városi sportrendezvényeken, valamint a helyi, megyei és országos versenyeken résztvevő tanulók kimagasló eredményei is bizonyítják az iskola jó hírét. A Magyar Diáksport Napjához évek óta nagy örömmel csatlakoznak, melynek idei témája a zöld környezet védelme volt.

– A Hulladékvadász játékban a környéken található illegális szemétlerakókat szerettük volna felkutatni, amihez egy szemétszedő akciót is társítottunk volna, de a rossz időjárási körülmények keresztülhúzták a számításainkat. Ennek ellenére számos más programunk sikeresen zárult – árulta el Géczi Helga testnevelő. Hozzátette, hogy a testnevelők a vezetőkkel összeülve dolgozták ki a nap tematikáját, olyan programokat próbáltak létrehozni, amelyben mindenki megtalálhatta a kedvére való testmozgást. – A televíziós sikeren felbuzdulva testnevelő társaimmal építettünk egy exatlon pályát, amit teljesíteniük kellett az osztályoknak, ezzel párhuzamosan volt röplabda bajnokságunk, minifoci torna, küzdősport és pingpongozási lehetőség, a sport képzés kapcsán pedig a két kondicionáló teremben is folyamatosan tartottak edzéseket – mondta a testnevelő, aki hangsúlyozta, hogy az előző évhez képest sikeresebbnek mondható programot szerveztek, hiszen sikerült az iskola minden tanulóját bevonniuk.

– Ez remek alkalom volt arra, hogy a tanulók együtt mozogjanak kötelezettségek nélkül, és bátorítsák azon társaikat, akik kissé nehezebben vették az akadályokat – zárta gondolatait Géczi Helga.

A témanap kapcsán értékes ajándékokat is kisorsoltak a résztvevő iskolák között. A sikeresen feltöltött beszámolónak köszönhetően egy 40 ezer forint értékű Hervis sportszerutalvánnyal lettek gazdagabbak a Szent-Györgyisek, amelyet a jövő év márciusáig költhetnek el.
A továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákok a november 23-i nyílt napon kaphatnak majd betekintést az intézmény életébe és ismerkedhetnek meg a sport, az egészségügy és az informatika ágazatokkal.

(zábrádi)