Egy görög vígopera, a Lüszisztraté várja a nagyérdeműt november 12-én, szombaton 18 órakor Balassagyarmaton. A színpadon a város Fiatal Példakép díjasa, Takács Lilla is feltűnik.

Petrovics Emil Lüszisztraté című operáját láthatja a nagyérdemű szombat este a Városháza dísztermében az újonnan született, fiatalokból álló KorTársulat előadásában. A darab címszereplőjét városunk Fiatal Példaképe, Takács Lilla játssza.

Az Arisztophanész azonos című komédiájára készült egyfelvonásos kortárs komédia cselekményében évek óta dúl a peleponnészoszi háború az athéniak és a spártaiak között. Az athéniak az isteneikhez fohászkodnak, hogy legyen végre béke, ám ez a nők és a férfiak vitájába torkollik. A nők megelégelik, hogy a két népnek háborúban kell élnie egymással, és Lüszisztraté vezetésével a férfiak távollétében esküt tesznek, hogy addig nem engedik be férjeiket az ágyaikba, míg azok békét nem kötnek, sőt még az Akropoliszt (a Fellegvárat) is megszállják. Erre heves veszekedés alakul ki a Fellegvár előtt, a férfiak pedig nyomorultul alulmaradnak a feleségeik ellen. A nők bezárkóznak a várba, de ők maguk is egyre jobban érzik a házas élet hiányát, megtörni látszanak. Végül kitartanak az eskü mellett és fohászt mondanak az isteneknek. Egy kupléban viccesen kifigurázzák a férfiak természetét, akik csak szenvednek a feleségeik nélkül. A darab végén a férfiak kénytelenek beadni a derekukat, a nő kikényszerítik a békét, és helyreáll a rend a sok éves háborúskodás után.

Karvezető: Benedek Benjámin Bendegúz
Zongorán játszik: Cs. Nagy Ildikó
Szereplők: Takács Lilla (Lüszisztraté), Fujita Júlia (Női karvezető), Hajnal Benjámin (Férfi karvezető)
Kar: Elek Petra, Finszter Eszter, Csillag-Szabó Dóra, Kövér Aida, Pokoraczki Panna, Tarnóc Daisy, Sokhegyi Eszter, Csörgeő Kata, Fodor Ilka, Kurucz Ádám Attila, Hajnal Benjámin, Sipos Ferenc, Márkus István 

Az előadás ingyenes!