Hatvanadik születésnapjára megjelent Alapi István, az Edda Művek gitárosának életrajzi kötete, amelyet a Gyarmati Hírek főszerkesztője, Szilágyi Norbert rendezett nyomda alá.

Alapi Istvánt aligha kell bemutatni a zeneszerető publikumnak: több mint három évtizede hazánk egyik legnépszerűbb rockegyüttesének a gitárosa, nem kevesebb, mint 27 Edda Művek albumon játszott, mindemellett közel száz hazai előadóművész albumán szerepelt.

Hatvanadik születésnapja alkalmából felesége és menedzsere, Kiss I. Krisztina emlékezetes évet szervezett a kivételes zenésznek: limitált példányszámú bakelit albumot adtak ki, november 19-én a fővárosi Barba Negrában három órás életmű koncertet rendeznek, valamint a jeles alkalomból a napokban megjelent Álmodtam egy világot magamnak…?! címmel a muzsikus életrajzi könyve.

A 400 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált, a Book Kiadó által megjelentetett kötetet a Gyarmati Hírek főszerkesztője, Szilágyi Norbert gondozta.

Részlet a könyvből:

“Kinyitottam egy ajtót, hogy érintse meg a ti szíveteket is az a gondolat, ami arra késztetett, hogy elmeséljem nektek a történetemet. …hogy megérezzétek azt az érzést, amely egész eddigi életemben hajtott, erőt adott és tartotta bennem a lelket! A zene a lélek nyelve, és a gitárommal ezen a nyelven beszélek hozzátok. Így mindenki eldöntheti ezek után: Álmodtam egy világot magamnak..?! Nem véletlen, hogy kérdőjel és felkiáltójel is van a cím végén: amikor valaki gyermekként elkezd álmodozni arról, hogy mi lesz belőle, ha nagy lesz, akkor annak a történetnek csak azokat a szegmenseit álmodja meg, amelyek tetszenek belőle, mert azt hiszi, ott minden majális lesz és fenékig tejföl. Aztán persze kiderül, hogy ez egyáltalán nem így van…”

Alapi István könyve kapható a jelentősebb könyvesboltokban és webáruházakban, de a zenész facebook-oldalán is megrendelhető.