Európa-bajnok a magyar rezsicsökkentés: továbbra is idehaza a legolcsóbb az áram és a gáz.

A Bennfentes.net összesítése szerint:

● Az októberi adatok alapján Magyarország továbbra is az egyik legolcsóbb energiaárat biztosítja a magyar fogyasztóknak.

● Eközben Európa több országában meredeken emelkedik az áram és a gáz ára.

● A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Dublinban 44, Rómában 30, Bécsben 24, Berlinben pedig 15 százalékkal emelkedett szeptemberhez képest.

● Szeptemberhez képest a lakossági földgáz ára októberben Rómában 97, Luxembourgban 64, Lisszabonban pedig 58 százalékkal emelkedett.

Az unió nem képes felelősséget vállalni a saját polgáraiért – sem gazdasági, sem pénzügyi, sem biztonságpolitikai értelemben –, és kiszolgáltatottá vált egyes nagyhatalmaknak.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi nemzetközi árakat összehasonlító vizsgálata szerint több európai nagyvárosban ismét tovább emelkedtek a háztartások energiaköltségei.

A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei októberben sem emelkedtek. A nemzetközi összehasonlítás eredményei szerint a magyar fogyasztók a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,17 eurócent/kWh) fizették a villamos energiáért.

Azok a háztartások, amelyek húsz százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, 10,56 eurócent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban – írja a Bennfentes.net

Miközben szeptemberhez képest a lakossági földgáz ára októberben Rómában 97, Luxembourgban 64, Lisszabonban pedig 58 százalékkal emelkedett, aközben a rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz továbbra is nálunk volt a legolcsóbb.