Az olvasást népszerűsíti a Madách Imre Városi Könyvtár legújabb könyves kihívása. A könyvmolyoknak nincs más dolguk, mint teljesíteni a meghirdetett feladatokat, ezzel is bizonyítva, hogy olvasni jó dolog.

A Madách Imre Városi Könyvtár minden időszakra tartogat meglepetéseket az olvasói számára. Ez alkalommal egy különleges könyves kihívásra invitálják a 10-16 éves illetve a 17-99 éves korosztályt. A két korcsoportnak különböző feladatokat hirdettek. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy minden korosztályt olvasásra ösztönözzenek, megszerettessék velük ezt a szabadidős tevékenységet, illetve az olvasást élménnyé varázsolják.

A 10-16 éves jelentkező feladata, hogy elolvasson egy a könyvtárból kikölcsönzött télen játszódó ifjúsági regényt, majd készítsen egy téli hangulatú könyves fotót. Ezt követően az elolvasott könyvről egy lapbookot készítsen, amelynek tartalmaznia kell három-öt mondatot a könyv cselekményéről, az író és a szereplők rövid bemutatását, három rövid idézetet, valamint két-három mondatban ajánlania kell mások számára a könyvet. Az elkészített fotót elektronikus úton lehet elküldeni a konyvtariertesito@gmail.com e-mail címre, míg az elkészített lapbookot a könyvtárban (Balassagyarmat, Rákóczi út 50.) lehet leadni.

A 17 és 99 év közötti résztvevőnek egy fotót kell készítenie arról a könyvről, amit éppen olvas a háttérben a települése egyik jellegzetes épületével, ezután a könyvből a kedvenc idézetét el kell küldenie a könyvtár számára elektronikus formában. Továbbá harmadik feladatként ajánlania kell másoknak egy számára sokat jelentő művet a könyvtárban elhelyezett könyvajánlós faliújságon keresztül. Végül ki kell kölcsönöznie egy olyan könyvet, amelynek a szerző nevének kezdőbetűje megegyezik a játékban résztvevő vezetéknevének kezdőbetűjével. A fotót és az idézetet a konyvtariertesito@gmail.com email-címre várják, míg a könyvajánlót a könyvtárba kérik leadni.

A kihívások teljesítésének határideje: november 25. péntek. Az eredményhirdetésre az intézmény Facebook oldalán kerül sor a hónap végén.