Tizenhét év után távozott az MSZP éléről Lombos István, a városi pártszervezetet a fiatal Keviczky Richárd irányítja a jövőben.

Lombos István: – 2005-ben a pártalapítás óta városi elnök – Látkóczki Bálint- úgy döntött, hogy átadja a szervezet vezetését és nem pályázott a következő ciklus elnöki posztjára. Engem választott a tagság, és azóta többszöri választás után 2022-ig vezettem a szervezetet. Úgy döntöttem, hogy a következő ciklusra már nem pályázom, miután sikerült egy rátermett, elkötelezett, felkészült fiatalembert találni, aki a következő években remekül tudja képviselni az MSZP-t a város politikai életében. A vezetésben elnökségi tagként – miután oda beválasztott a tagság – segíteni kívánom az új elnök munkáját, ameddig erre igény van. Rám számíthat a pártszervezet.

Keviczky Richárd: – A Magyar Szocialista Párt városi szervezetével 2006-ban vettem fel a kapcsolatot és 2007-ben, 18 évesen lettem tagja. 2018-tól elnökségi tag voltam, majd a 2022-es tisztújításon megtisztelő bizalmat kaptam az elnöki feladatok ellátására. Az MSZP a magyar szociáldemokrácia pártja, az igazi baloldal, melynek alapelvei a szabadság, az egyenlőség, az igazságosság és a szolidaritás. Ezekben hiszek és ezt is kívánom képviselni. Célom egy markáns, a párt politikáját, céljait érvényesítő balassagyarmati szervezet. Ki kell építenünk a választókkal való kapcsolattartás modern eszközeit, hogy az imázsunkat romboló médiablokádot feltörjük. Bízom benne, hogy a megújulás lökést adhat pártunknak. Sokat köszönhetünk Lombos Istvánnak, mindenki “Öcsi bácsijának”, akinek segítségére, munkájára a továbbiakban is számítok, mint elnökségi tagra és mint barátra is. Támogatnunk kell továbbra is a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését (SZAB) a 2024-es önkormányzati választásokon.

(szilágyi)

fotó: facebook