Városunk közismert dobosa-dalszerzője nagyrészt megírta a Stula Rock harmadik albumának anyagát, kamionosként pedig bejárja fél Európát.

– Tíz éve meg tudtam élni a zenélésből – meséli Horváth Ádám –, mostanra a gázsik maradtak a 2012-es szinten, az élet pedig drágult. A világ pénze is kevés ilyen árak mellett, így nekem is van “civil” munkám, kamionozok fél Európában, legutóbb Németországba és Franciaországba vittem szállítmányokat. Szerencsére van szabadidőm, így nem volt akadálya, hogy az elmúlt hónapokban megírjam a Stula Rock harmadik lemezének anyagát. Kicsit lüktetősebb, döngölősebb dobolást találtam ki az új dalokban, majd művészkedek később, most azt akarom, hogy a keverőpultig ugráljanak az emberek a koncerteken. A szövegekkel vagyok kicsit elmaradásban, gyötörnek a kétségek, bár az Örökifjú lemez készítése közben is ugyanígy éreztem, visszahallgatva viszont elég jól sikerült az a lemez.

A zenész elmondta azt is, zenei dömping van, ha nincs csillió forintod, hogy komoly rotációban nyomja le a fősodrú média a dalod az emberek torkán, akkor semmi esélyed eredményeket elérni. Ez meg ráadásul rock, azon belül is hard rock, vagyis a rétegzene rétegzenéje.

– Távozott Vigyinszki Máté gitáros, sok minden mást is csinál zeneileg, egyre nehezebb volt vele akár egy próbát is egyeztetni. Eljött az idő, hogy külön utakon járjunk, barátként váltunk el. Izgalmas időszak előtt állunk, az új gitárossal elkezdtük a próbákat, mindjárt egy vadonatúj nótával jövünk elő. Ennek a dalnak a stúdió felvételei a napokban már zajlanak és megtámogatjuk egy videoklippel is, ami már a jövő évben megjelenő harmadik nagylemezünk egyik dalához készül. Akkor rántjuk le a leplet az új gitáros személyéről. Idén még három helyen lehet velünk találkozni, december 26-án Vácott A Suti Pub-ban egy akusztikus koncertet adunk, december 29-én Győrben, 30-án pedig Balassagyarmaton, a Madách moziban mutatkozik be az új felállás. Ott egy rockos, rendes, hangos Stula Rock koncert lesz! Reményeim szerint tavasszal már megjelenik az új lemez, ami több munkacímem is fut jelenleg. A mostani favoritom: A hülyék háza. Ez a refrén eleje: “Ha felépül végül a hülyék háza, a fél világ lesz oda bezárva…” Azt hiszem ez egy kimeríthetetlen téma, és a Toldi Miklós terjedelmében lehetne versszakokat hozzáírni…

(szilágyi)

 

 

 

(szilágyi)