A magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők azt szeretnék, hogy hazánk ne kapja meg a bennünket megillető uniós milliárdokat.

Az Európai Parlament képviselői 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett olyan állásfoglalást fogadtak el, hogy ragaszkodnak a Magyarországnak szánt források befagyasztásához.

A jegyzőkönyvből kiderül: az ex-szocialista Ujhelyi István és a momentumos Donáth Anna nem voksolt, viszont az összes többi magyar ellenzéki képviselő megszavazta, hogy hazánk ne kapjon uniós pénzt.

Magyarországnak 21 európai parlamenti képviselője van, közülük Ara-Kovács Attila DK-s képviselő, Cseh Katalin momentumos képviselő, Dobrev Klára DK-s képviselő, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, Molnár Csaba DK-s képviselő és Rónai Sándor DK-s képviselő szavazta meg az állásfoglalást.

Az MTI emlékeztetett rá: az Európai Bizottság szeptember 18-án korrupcióval és közbeszerzésekkel kapcsolatos aggályok miatt a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós forrásokból 7,5 milliárd eurónyi összeg befagyasztására tett javaslatot. A lépés a jogállamisági feltételrendszerhez kapcsolódó mechanizmus áprilisi elindítását követte. Magyarország tárgyalt az uniós bizottsággal, majd 17, az aggályok kiküszöbölését célzó intézkedést mutatott be. 

 A végső döntést az Európai Bizottság ajánlása alapján az Európai Unió Tanácsa hozza meg december 19-ig.

Fotó: Facebook