Városunk meghatározó társasága a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva folyamatosan fejlődik, ám a cégvezetés legalább ilyen fontosnak tartja, hogy a  kollégák a munkahelyi környezetben is otthon érezzék magukat.

A DELTA–TECH Mérnöki Iroda Kft. 27 éves múltra visszatekintő, balassagyarmati családok tulajdonában lévő, összeszerelő- és gyártósorokat, egyedi célgépeket és megmunkáló berendezéseket tervező és kivitelező cég.

Kreatív csapata révén a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva alapozta meg nevét a világpiacon. A világ számos országába – többek között Brazíliába, Franciaországba, Mexikóba – szállítanak az autóipar, az elektronikai ipar, a vegyipar, valamint a nukleáris energetika ágazat meghatározó szereplőinek. Minden egyes projektjükkel kihívásokkal teli, új izgalmas feladat kezdődik az ötlettől az utolsó alkatrész beszereléséig. Az eddig legyártott gépeknek és innovatív elképzeléseknek köszönhetően vevői között tudhat olyan nagy cégeket, mint a Valeo, Jabil, ZF, Audi, Johnson Electric, Suzuki, Robert Bosch, Zoltek, vagy a Paksi Atomerőmű.

Munkatársaik széles körű szakmai tudással rendelkező gépész és villamos tervezők, PC, PLC és robot programozók, gépész és villanyszerelők, CNC programozók, akiknek fejlődése folyamatosan biztosított. A cégcsoport 112 munkavállalót foglalkoztat 3 saját tulajdonú telephelyen, Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Győrben. A tulajdonosok mindhárom telephelyet évek óta folyamatosan fejlesztik.

Idén a balassagyarmati telephely gyártóműhelyét bővítették egy 5 tengelyes CNC megmunkáló központtal, de a bátonyterenyei telephelyen is beszerzésre került egy CNC vezérlésű lézervágó és egy élhajlító berendezés, valamint egy 3 tengelyes CNC megmunkáló központ is.

A győri kutatás-fejlesztési központ egy Európai Uniós innovációs pályázati program keretében kifejlesztett egy 3D vizuális rendszerrel felszerelt, robotos demonstrációs cellát egy belga partnercéggel közösen. A 3D-s rendszer felismeri az ömlesztett termékekből az ütközés nélkül felvehető alkatrészt, a felismerés alapját annak 3D modellje szolgálja. A DELTA-TECH Kft. ezzel a rendszerrel megoldást biztosít a sokakat aggasztó humánerőforrás hiány leküzdésére. Az általuk megépített kulcsrakész technológia alkalmas az emberi tényezőből adódó hibák kiküszöbölésére, a monoton és veszélyes munkafolyamatok kiváltására.

A cég 27 éves tevékenységét az árbevétel folyamatos növekedése jellemezte. Az elmúlt években elérték a közel 3 milliárd forintos árbevételt. Az októberig beérkezett megrendelések értéke már megközelíti a 4 milliárd forintot, így náluk még nem érződik a közelgő válságos időszak.

A társaság fontosnak tartja, hogy a kollégák a munkahelyi környezetben is otthon érezzék magukat, ezért szabadidős tevékenységekre alkalmas területeket alakítottak ki a telephelyen az elmúlt években. A sportpályán idén 12. alkalommal került megrendezésre a Csillik Zoltán Focikupa és Emléknap, a Mahle, a Törvényszék, a Prysmian, a Schneider-terv és a DELTA-TECH csapatainak részvételével. A futball mellett számos program várta a játékosokat és a lelkes szurkolókat, idén nyári tábort is szerveztek a céges dolgozók gyerekeinek, hogy ezzel is megkönnyítsék a gyermekek nyári elhelyezését.

A távlati tervekben további fejlesztéseket terveznek, a fejlesztésekhez új kollégák jelentkezését is várják, elsősorban villamos területre. Oravecz Tibor ügyvezető-tulajdonos szerint: – A DELTA-TECH ereje nem a falakban, gépeinkben, szoftvereinkben, hanem a kollégáink fejében van.

(szilágyi)