A karácsony közeledtével megérkezett az ünnepi hangulat Balassagyarmatra. Idén a városi adventi kalendáriumot bőröndök rejtik, amelyben minden nap egy-egy óvodai és iskolai csoport világa jelenik meg.

Már hetek óta nagy a sürgés-forgás a város központjában. Az adventi időszak alkalmából ünnepi díszbe öltözött a Civitas Fortissima tér és környéke. A belvárosban a helyükre kerültek az esti sétákat hangulatossá varázsoló fények, felöltötte ünnepi ruháját az óriás karácsonyfa, az adventi koszorún a hit és a remény gyertyája már fellobbant és a betlehem is várja a születendő kis Jézus érkezését.

Az ünnepek alatt számos látványos attrakció fogadja a kilátogatókat, amelyek még több élményt és varázslatot tartogatnak. A gyermekeket idén is várja a korcsolyapálya, a jeges sarok, a fotófal, a karácsonyi zoetróp és a Mikulás szánkója, amin felejthetetlen utazásban lehet részük a kicsiknek és a nagyoknak. Az óriás adventi kalendárium ablakaiban pedig minden nap előbukkan egy-egy meglepetés a helyi ovisoktól és iskolásoktól.

– Az adventi kalendárium a hagyományokat követve a Civitas Fortissima téren található egykori Takarékszövetkezetben kapott helyet, amely idén a városi általános iskolák és óvodák közreműködésével született meg. A bőröndök egy-egy osztály, vagy óvodás csoport által megálmodott világot rejtenek. Ahogy az adventi naptáraknál szokás, itt is minden nap kinyílik egy bőrönd Szentestéig – mesélte Medvácz Eszter ifjúsági-kulturális referens.

A szép városi díszletről Balassagyarmat Város Önkormányzata gondoskodott a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön közreműködésével.