A Gáspár család meglepetés csomagokkal varázsolta szebbé Szent Miklós ünnepét a helyi kórházban: idősek és gyermekek is örülhettek a finomságokat tartalmazó adományoknak.

A közeledő karácsonyi ünnepkör és Szent Miklós napja alkalmából jótékonysági akciót indított Gáspár Zsolt és édesapja, akik fontosnak tartják, hogy minél több embernek példát mutatva örömet szerezzenek a megye kórházaiban fekvő betegek számára. Felajánlásaikat a hétfői napon jutatták el személyesen a megye három kórházába, köztük a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetbe.

Az egészségügyi intézményben fekvő idős betegeknek és a gyermekosztályon gyógyuló gyermekeknek Csach Gábor polgármester közreműködésével adták át a csomagokat, amelyek ételt, italt és finom édességeket rejtettek. A helyi és megyei jótékonysági kezdeményezést Molnár Péter és felesége, az Amigo Kávézó és a kórházi büfé tulajdonosainak segítségével tudták megvalósítani.

– Gáspár Zsolttal régóta barátságban vagyok és örömmel vettem a megkeresését. Az adományozás kapcsán Dr. Szabó Géza megyei főigazgató úrral felvettem a kapcsolatot, így jött létre a közös együttműködés és ezzel az ajándékcsomagok szétosztása  – árulta el Molnár Péter.

Elmondta, hogy feleségével több éve bérlik a balassagyarmati kórház büféjét, ahol sok beteg, elhagyatott, idős emberrel találkoznak, akiket egész évben valamilyen módon próbálnak támogatni. – A gyerekosztály kis betegeit különösen a szívügyünknek tekintjük. A mai napon úgy éreztük, hogy nagyon sok rászoruló embernek tudtunk segíteni és mindenkinek egy kis örömet és boldogságot csaltunk az arcára – hangsúlyozta a helyi vállalkozó.