Közel 80 balassagyarmati fiatal ragadott fegyvert a Mikulás napi lövészversenyen.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola szervezésében és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének támogatásával hívták életre a Mikulás napi lövészversenyt a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont falai között. A verseny résztvevői a város nevelési intézményeinek azon diákjai közül kerültek ki, akik a Honvédelmi Sportközpontban részt vesznek lövészeti oktatáson. A kihívás két korosztályban – általános iskolás és középiskolás – ezeken belül több versenyszámban – csapat, férfi egyéni, női egyéni – került meghirdetésre. A mintegy 72 induló olyan versenyfeladatokban mérhette össze ügyességét, mint a 20 lövéses légfegyver, a 20 lövéses lézerpuska és a kacsavadász párbaj. A nap végén nagyon szép eredmények születtek.

A légpuska lövészet csapatversenyben az általános iskolások az alábbi eredményeket érték el. Harmadik helyen a Dózsa György Általános Iskola 8.a osztályos lány csapata végzett Bagyal Dzsenifer, Urbán Eszter, Deák Hanna erősítésével. Második helyezett a Kiss Árpád Általános Iskola 8.a osztályos csapata lett Horváth Márk Noel, Zérczi Regő, Sisa Bence tagoknak köszönhetően. A Dózsa György Általános Iskola 8.a osztályos fiú csapata, Varga Bálint, Jámbor Bersény, Kovács Ákos lőtte be magát az első helyre.

A középiskolák csapatversenyén légpuska lövészetből 3. helyen zárt Nagy Kristóf, Máté Marcell, Verebélyi Attila csapattagokból álló Mikszáth Technikum 11.d osztályos csapata, míg az ezüstöt szintén Mikszáthosok hozták el, a 10.d osztály csapata: Radics Mária, Kaszab Laura és Kovács Márk. A jól megérdemelt első helyezést a Mikszáth 11.d osztály 1-es csapata érdemelte ki. A csapatot erősítette Kovács-Bedő Bendegúz, Batta Tamás, Kalmár Sára.

A legjobb fiú lövész Nagy Kristóf a Mikszáth 11.d osztályos tanulója lett. A legjobb lány lövész címet Vanek Rebeka a Mikszáth 9.d osztályos tanulója érdemelte ki.

A lézerpuska lövészetben is hatalmas sikereket könyvelhetnek el a Mikszáthosok. Harmadik helyezett Kaszab Laura (10.d), második Rózsa Hanna Réka (10.p) és első helyezett Bucsányi Szabolcs (12.d) lett.

A legjobb kincsvadásznak járó díjat Bucsányi Szabolcs 12.d osztályos tanuló kapta.