December 14-én, szerdán 18:30 órakor az Artéria galéria szervezésében kerül megrendezésre a világhírű gyermekkutató, Alice Miller és fia, Martin Miller titkokkal és tabukkal terhelt kapcsolatát bemutató színdarabja a Gansel udvar közösségi termében.  

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató darabot Martin Miller 2013-ban íródott könyve ihlette, ami édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Egy teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki a világhírű gyerekkutatóról, Alice Millerről.

Milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekével? A Martin Miller által átélt valóság saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amiben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. A múlt feltárulásával egyre közelebb kerülünk az anya és fia történetéhez és traumájukhoz, ahol mindkét félnek megvan a saját igazsága.

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumákat, és feldolgozásuk módját kutatja, létrehozását a múlt terheitől való megszabadulás vágya és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálta.

A Láthatáron Csoport előadása

Szereplők: Feuer Yvette és Rába Roland

Rendező: Tárnoki Márk

Dramaturg: Gyulay Eszter

Látvány és jelmez: Horváth Jenny

Az előadás után levetítenek egy interjút Martin Millerrel, majd a film után a szereplők egy kötetlen beszélgetésre invitálják a nézőket.

Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!

Belépőjegy: 5000 Ft

Helyfoglalás és jegyek vásárolhatók a helyszínen, az Artéria galéria és klubban, az arteria@arteriagaleria.hu e-mail címen, a 06202163328 telefonszámon és az Artéria Facebook oldalán keresztül.