Karácsonyi lázban ég Balassagyarmat. A hétfői napon már két óvodás csoport vette birtokba a Civitas Fortissima teret, hogy a szorgos kezek ünneplő ruhába öltöztessék a cserepes örökzöldeket.

A karácsonyvárás hangulata járja át a december hónap napjait városunk óvodáiban, ahol szebbnél szebb kézműves dekorációk születnek a gyerekek fantáziája által. Az ünnepi készülődés elmaradhatatlan része mégis a városi kis karácsonyfák feldíszítése, amelyre idén is sor került a helyi óvodák segítségével.

A várakozás jegyében a hétfői napon délelőtt a Nyitnikék és a Játékvár tagóvodák gyermekei saját készítésű díszeikkel ékesítették a főtéren, a Gamesz dolgozói által elhelyezett cserepes fenyőfákat. Az apróságok a feldíszített fát körbeállva versekkel és énekekkel gondoskodtak a jó hangulatról. Meglepetésként számos karácsonyi attrakció, meleg tea és finom sajtos sütemény fogadta őket.

A héten még négy fenyő várja boldog gazdáját: kedden a Meseerdő és a Napsugár Katolikus Óvoda, szerdán a Cseperedő tagóvoda, illetve csütörtökön a Központi óvoda csemetéi érkeznek, hogy elfoglalják a belvárost.