“Zöld követek hálózatával a fenntartható fejlődésért” – Országos iskolai együttműködési és módszertani programot indított a Zöld Követ Egyesület, amelyhez a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola csatlakozott.

A Zöld Követ Egyesület 2022/2023-as tanévben elindította a “Legyél te is Zöld Követ!” programját a magyar közoktatás iskolai közösségei számára. Tette ezt azzal a szándékkal, hogy elősegítse az együtt gondolkodást, támogassa a közösség ereje általi cselekvést, miközben a fiatalok széles körében népszerűsíti a fenntartható fejlődés gondolatát. A programhoz eddig mintegy 70 intézmény csatlakozott, köztük a Szabó Lőrinc Általános Iskola közössége, akik Ökoiskolaként, Állatbarát iskolaként kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és a környezettudatos magatartás fontosságára mindezt számos program, iskolai projekt sikeres megvalósításával.


– A napokban megtörtént a Zöld Követ avatásunk: Kokavecz Gergő Zöld követ, Kokaveczné Palenyik Zsuzsanna Zöld szülői attasé, Ocskó Ildikó Zöld mentor lett. Mi vagyunk az országban a 14. iskola a Zöld Követ avatásban. Ezzel még inkább elkötelezettek lettünk a környezettudatosság irányában – hangsúlyozta Bacsúr Szilvia intézményvezető.
A programban az iskolai saját vállalások mellett az intézmény és a szülői közösség bekapcsolódhat az Egyesület által kínált zöld módszertanokba és programokba.
A jövőben hulladékmentes program és kihívás, ökológiai lábnyom csökkentő program, Zöld olvasókör és számos egyéb a témát felölelő rendezvény vár a kertvárosi intézmény tanulóira.