Komoly nehézségekkel kell megküzdenünk, ennek ellenére a város jól veszi az akadályokat – Huszár Péter alpolgármester évértékelő sajtótájékoztatón beszélt a lassan magunk mögött hagyott 2022-es esztendőről.

  • Örömmel mondhatom, hogy városunk folyamatosan szépül és fejlődik. Bár az idei év komoly kihívások elé állított bennünket, számos eredményt értünk el – kezdte tájékoztatóját Huszár Péter. – A játszótereink, közparkjaink rendben vannak, mind biztonságosak. Az önkormányzat üzemeltetésében működő GAMESZ munkatársai mindent megtesznek a város tisztaságáért, a virágos Balassagyarmatért, intézményeink zavartalan működéséért, ezúton is köszönöm egész éves odaadó munkájukat. Nagy segítséget jelent, hogy a balassagyarmati polgárok többsége azonnal jelzi felénk, ha rendellenességet tapasztalnak a városban, kérem, hogy ezzel továbbra is támogassák munkánkat.

Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy az energiaárak emelkedése miatt nehéz helyzetbe került az önkormányzat, a nem várt többszáz milliós pluszkiadások ellenére minden lehetőséget megragadnak, hogy az elképzeléseiket megvalósítsák.

  • Az ALDI-áruház építkezése kapcsán 400 négyzetméternyi térkövet és közel 200 köbméter sódert kaptunk ajándékba a beruházótól, melyet a Szent Erzsébet Idősek Otthonában fogunk felhasználni. Az intézményben az új út kialakítása segíti majd a bentlakók biztonságosabb és akadálymentes közlekedését. Ezzel egy évtizedek óta meglévő problémát sikerül megoldanunk minimális költséggel – hangsúlyozta a város második embere.

Huszár Péter örvendetesnek tartja, hogy egyre többen vannak, akik igényesen rendben tartják környezetüket, a házuk előtti utcarészt, a csapadékelvezető árkokat. Az idén 20 család járdaépítési kérelmét támogatta az önkormányzat mintegy 1,6 millió forinttal. Hasznos lenne, ha minél többen követnék ezt a jó példát.

  • Ismerjük azokat a gondokat, melyek minden évben felmerülnek, például a parkolási nehézségek, az utak állapota, vagy a Madách ligetben a lakótelepi belső úthálózat minősége, a csapadékelvezetés örökös problémája. Folyamatosan dolgozunk ezek megoldásán, ahogyan a lehetőségek engedik, egyetlen városépítő és városszépítő feladatot sem söprünk félre – zárta tájékoztatóját Balassagyarmat alpolgármestere.

(szilágyi)

Fotó: Torjay Attila