Az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület, Balassagyarmat városának önkéntes mentőszervezete 2022-ben is eseménydús évet zárt.

Bár a város területén éles mentési feladatokat tekintve szerencsére csak néhány vegetációs tűz oltásában kellett részt vennie a tagoknak, a Nyírjesben zajló „Bátrak úszása” és a Palóc Triatlon sportversenyek vizimentő-biztosítását is az egyesület látta el, ahogyan közreműködött az ifjú polgárőrök, a honvéd kadétok és a rendészeti szakirányú tanulók felkészítésében.

Városunk mellett szűkebb hazánk, Nógrád megye és környéke biztonságának fenntartásából is kiveszi részét az egyesület, hiszen az elmúlt év során mentettek eltévedt kirándulót a Börzsönyből, megsérült túrázót a Naszályról, de még beszakadt búvárszivattyút is az acsai bányatóból.

Balassagyarmat és megyénk jó hírét igyekeznek elvinni a tagok messzi földre: mindenki legnagyobb megelégedésére vettek részt az egyesület ipari alpinistái a Mátraszentistvánon, az ülőszékes felvonónál tartott mentési gyakorlaton, de még az ősszel elkészült Nógrád megyei image-film központi üzenetét hordozó táblákat is két egyesületi tag mutatja ország-világnak a filmen, a Prónay-kilátó tetején.

Bízva abban, hogy minél kevesebb éles bevetése lesz az idén az egyesületnek, békés, boldog, biztonságban töltött 2023-as esztendőt kívánnak Balassagyarmat minden lakójának!