Salgótarján belterületén ütközött a forgalmi sávokat elválasztó korlátnak egy csömöri férfi.

Egy 58 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2023. január 6-án hajnali 3 óra körül Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton Hatvan irányába. A hipermarkethez bevezető körforgalomhoz érve a jobbra ívelő útkanyarulatban a járművel az úttest közepén lévő és a forgalmi sávokat elválasztó korlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett.

A rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy az 58 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter alátámasztott. A sofőr 1,14 mg/l értéket fújt, őt a hatóság tagjai további mintavétel céljából előállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. A szeszes ital már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az elfogyasztott alkohol növeli a reakcióidőt, rontja a mozgáskoordinációs képességet, valamint zavarodottságot és a látás eltorzulását eredményezi, amely a közlekedésben elfogadhatatlan.