Több mint háromezer darab vadonatúj felnőtt és gyermek ruhaneművel lepte meg a balassagyarmati és a környéken élő szegény családokat Gáspár Zsolt és édesapja, idősebb Gáspár Győző.

A roma és a magyar családok zsúfolásig töltötték meg a Vármegyeháza patinás épületét, amely annak a nagyszabású ingyenes ruhaosztásnak adott otthont, amely péntek délelőtt valósult meg idősebb Gáspár Győző és fia Gáspár Zsolt felajánlásaiból.

A szervezési munkákban fontos feladatokat látott el Molnár Péter, vagy ahogyan a városban ismerik Kávés Peti, az Amigo Cukrászda tulajdonosa és városunk önkormányzata is.

Nem az első és nem is az utolsó látogatását tette meg Palócföld fővárosában a Gáspár család, ugyanis karácsony előtt értékes élelmiszercsomagokkal kedveskedtek a városi kórház lakóinak. A pénteki jótékonysági akción a ruhaneműk kapták a főszerepet, amely számos nehéz sorsú gyermek és felnőtt életét könnyíti meg a mindennapokban.
– Örülök, hogy a cigányok és a magyarok egymás mellett fegyelmezetten sorban állnak és nagy örömmel viszik a ruha adományokat – árulta el a helyszínen Zsolti Gazda, aki boldogan újságolta, hogy ez alkalommal vadonatúj, a kínai nagykereskedésből származó ruhákkal érkeztek, amely többségében gyermekruházatból áll. Többek között azt is megtudhattuk a Farm VIP műsorvezetőjétől, hogy jótékonysági célból az ország számos településére ellátogattak már, gyermekotthonokba és kórházakba is jutott az önzetlen adományaikból.
– Nagy örömmel érkezünk mindig Balassagyarmatra, köszönöm szépen, hogy második alkalommal is meghívást kaptam a polgármester úrtól. A jövőben is találkozhatnak velünk a városlakók, további jótékonysági kezdeményezést indítunk, a közeljövőben tervezzük a covid járvány terjedésének megakadályozása érdekében ingyenes egészségügyi tesztek kiosztását, hiszen fontosnak tartjuk, hogy mindenki tesztelje magát, odafigyeljen az egészségére, főleg az iskoláskorú gyermekek. A jövőben szeretnénk ételosztást is megvalósítani, illetve a gyermeknapra is egy kis meglepetéssel készülünk – hangsúlyozta Gáspár Zsolti.
A rendezvényt hatalmas érdeklődés kísérte: a rajongók a ruhák mellett szörppel, egészségügyi maszkkal távoztak, de sokaknak mégis a legnagyobb örömet az jelentette, hogy lencsevégre kaphatták kedvenc sztárjukat, Zsolti Gazdát.

(zábrádi)