Új funkciót is kap a régi, Ipolypart úti Sportcsarnok.

Mint arról beszámoltunk, a Nádor utcai új Sportcsarnok hamarosan megkezdi működését. Ekkor az Ipolypart utcai régi Sportcsarnokban az iskolák és a kézilabda egyesület átköltözésével jelentős kapacitások szabadulnak fel, amelyek egyrészt segíteni fogják a többi sportág lehetőségeit, másrészt új közösségi funkció jöhet létre.

Köztudott, hogy a szórakozási szokások az elmúlt években megváltoztak Magyarországon is, például újra divat lett diszkókba és koncertekre járni. A fiataloknak és különösen a középiskolás korosztálynak újra vannak generációs sztárjaik, akikre több százan, ezren is kíváncsiak lennének Balassagyarmaton is. Ám a tűzvédelmi előírásoknak és a különböző jogszabályoknak nem egyszerű megfelelni, így szinte a régi Sportcsarnok lehet az egyetlen fedett létesítmény, amely nagyobb tömeg befogadására alkalmas.

Már volt is kezdeményezés ilyen rendezvényre, de a bérleti díjak – melyektől jelen gazdasági helyzetben nem tud eltekinteni a város – mellett a vállalkozóknak már éri meg befektetniük vagy bérelniük a sportpadlót védő burkolatot, ezért döntött arról a városvezetés, hogy év elején beszerez az önkormányzat ilyen burkolatot annak érdekében, hogy a rendezvényeket olcsóbban lehessen megtartani, és más szükséges fejlesztésekkel is növelhessék azok gazdaságosságát.

Huszár Péter alpolgármester szerint:- Szükség van ilyen szórakozóhelyre, mert nem szeretnénk a nyolcvanas-kilencvenes évekhez hasonló diszkóbaleseteket azért, mert Vácra, vagy a Felvidékre kell a fiataloknak kocsikázniuk az éjszakában. Természetesen a fejlesztés más rendezvények – kiállítások, vásárok, lagzik, szalagavatók – megtartását is lehetővé teszi majd.