A Vitalitás Sportegyesület kimagasló eredményekkel indítja az új esztendőt: két balassagyarmati versenyzőjük is dobogóra állt a rangos nemzetközi SUP versenyen.

A Vitalitás Sportegyesület SUP-osai az egyesület és a SUPshop.hu jóvoltából juthattak el a franciaországi nemzetközi SUP The GlaGla Race-re, ahol a hatalmas élmények mellett nagyon szép eredmények születtek. A 14-18 éves korosztályban 10 kilométeres távot tettek meg az ifjúsági állva evezősök.

  • Fegyelem, kitartás, küzdelem, elhivatottság, koncentráció jellemezte a sportolóinkat, amire nagy szükség volt, hiszen a reggeli -8 fok elsőre „kicsit” hidegnek tűnt és a rajtnál a több száz induló hullámjait is át kellett törni – emlékezett vissza Ulveczki Edina szakedző. Hozzátette: – Természetesen a versenyzőink időjárásnak megfelelő felszerelésben álltak rajthoz, gondolva itt a neoprén ruházatra, mentőmellényre, de azért így is ’farkasordító hideg’ volt. 

A tengeri hullámokra a tavalyi világbajnokság adott egy kis felkészültséget Lengyelországban, illetve a balatoni és a Dunás edzések is jó alapot adtak a fiúknak.

Az eredmények magukért beszélnek. U18 korcsoportban Blaskó Dominik a dobogó második fokára, míg az U14-es Ódor Barnabás az idősebbekkel felvéve a küzdelmet, nagyon szoros befutóval bronzérmes lett.

A felkészítő edző azt is elújságolta, hogy Dominik, Barnabás és a csapattársaik következő versenye egy medencés kihívás lesz, ahol inkább a gyorsaság és a technikai tudás fog számítani a rajtnál, fordulóknál, de ott már biztos, hogy meleg és szélcsend vár a SUP-osokra.