A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a pásztói házaspárral szemben, akik egy kiszolgáltatott helyzetű fiatal nőt kényszerítettek prostitúcióra.

A vád szerint a 36 éves nő és 38 éves férje 2016 körül egy közmunkaprogramban ismerte meg a lakhatási nehézségekkel küzdő 19 éves sértettet, akit otthonukba fogadtak.

A lányt később a házaspár regisztrálta egy szexuális szolgáltatások hirdetésére szolgáló honlapra, ahol 2019 nyarától 2020 végéig őt prostitúcióra ajánlották fel. Az együttléteket a házaspár tagjai telefonon szervezték le, ők határozták meg az egyes szolgáltatások tarifáját, a találkozók lebonyolításához általában a saját házukat biztosították. A fiatal nőt az elvégzendő szexuális cselekményekről részletes utasításokkal látták el, ellenkezése esetére bántalmazással és azzal is megfenyegették, hogy utcára teszik.

A prostitúcióval keresett pénzzel a házaspár rendelkezett, az évek során mintegy 15 millió forint haszonra tettek szert, amiből a sértett csak néhány ezer forintot kapott.

A főügyészség a házaspárral szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádiratában azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Törvényszék a házaspárt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, vagyonelkobzást is alkalmazzon velük szemben, valamint a közel 3.000.000 Forint összegű bűnügyi költséget is a vádlottakkal fizettesse meg.

Arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen bűnösségüket beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogról, a főügyészség a feleséggel szemben 8 év 6 hó, míg a férjjel szemben 7 év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.