A Szabó Lőrinc Általános Iskolában járt az IT turnébusz, amelynek segítségével számos, az informatikai pályát népszerűsítő újdonsággal, érdekességgel ismerkedtek a diákok játékos formában.

A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola volt a következő állomása annak az országjáró IT turnébusznak, amely a diákok és az informatika izgalmas világa között teremtett kapcsolatot. A „Programozd a jövőd!” projekt keretében a modern technológia rejtelmeibe kaptak mélyebb betekintést a kertvárosi övezetben tanuló diákok a szakmai oktatóstábtól kimondottan erre a célra kialakított high-tech eszközarzenállal felszerelt látványos IT turnébuszban.

A különleges és egyben szórakoztató, játékos interaktív órák részeként a diákok egyik fele belekóstolhatott a 3D-nyomtatás világába, míg a másik csoportjuk mobilalkalmazás fejlesztésével, robotkonstrukciók tervezésével, programozással foglalkozhatott. A rendhagyó órák keretén belül az itt tanulók izgalmas bevezetőt is kaptak a modern technológia szerteágazó alkalmazási területeibe.
Tanulóink a robotika és informatika területén ismerkedtek a legújabb fejlesztésekkel, robotokkal, 3D nyomtatóval, akik egy igazán tartalmas, élménydús napot tudhattak maguk mögött – osztatta meg Bacsúr Szilvia intézményvezető.