A Pásztói Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat egy 50 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, akitől többszáz, engedély nélkül tartott töltényt és illegálisan megszerzett fegyvereket foglaltak le a rendőrök.

A vád szerint a férfi 2021 májusát megelőzően hatósági engedély nélkül jutott hozzá 328 darab, különböző kaliberjelű töltényhez, valamint egy csehszlovák gyártmányú puskához és egy gépkarabélyhoz, melyeket az ingatlana kerítésének közelében, egy erdős területen elásva, valamint ismerőse tanyájának közelében, egy PVC csőben elásva tartott.

Az engedély nélkül tartott fegyverek és a lőszerek is működőképesek voltak, így az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolta meg a férfit.

Ha a különös visszaesőként megvádolt férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését, 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás az ügyészség mértékes indítványa. Bűnösségének megállapítása esetén a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket elkobozzák tőle, valamint meg kell fizetnie az 1.775.143 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Fotó: facebook