Gyűjtés indult a földrengés miatt otthonukat vesztett török károsultak megsegítésére Balassagyarmaton. Meleg ruha, takaró, tartós élelmiszer és egyéb tárgyi adomány az, amire szükség van a katasztrófa sújtotta térségeknek.

Már több mint 20 ezer halálos áldozata van a Törökországban pusztító földrengésnek. Egész Magyarország és köztük Balassagyarmat városa is megmozdult, hogy segítséget nyújtson a nehéz élethelyzetben lévő embereknek.

  • A budapesti török nagykövetség felhívással fordult a magyar polgárok felé, segítséget kérve, ezért február 10-e péntektől adománygyűjtéssel segítjük a törökországi földrengés áldozatait! – osztotta meg Csach Gábor polgármester, aki felhívta a figyelmet, hogy az adományok leadására jellemzően munkanapokon hétfőtől péntekig 8-18 óra között illetve az elkövetkező két szombati napon, február 11-én és 18-án lesz lehetőség a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Lehetőség szerint az otthon feleslegesség vált, nem, vagy alig használt téli gyermek és felnőtt ruházatot várják. Elsősorban kabátra, esőkabátra, csizmára, bakancsra, pulóverre, nadrágra, kesztyűre, sálra, sapkára, zoknira, fehérneműre van szükség, de olyan hasznos eszközöket is szívesen fogadnak, mint a sátor, a mobil ágy, matrac, takarók, termoszok, mobiltelefon töltők, tartós élelmiszerek. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központban leadott adományokat az önkormányzat szükség szerint továbbítja a török nagykövetségnek.

A tárgyi felajánlásokon túl lehetőség van pénzadományokkal is segíteni a katasztrófa károsultjait az alábbi számlaszámon:
Account name: Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége
SWIFT code: MKKBHUHB
HUF Account No.: 10300002-13308929-00024900
HUF IBAN No.: HU82 1030 0002 1330 8929 0002 4900

Fotó: facebook