Mintegy 20 fa és cserje teszi zöldebbé a Dózsa György Általános Iskola környezetét. A különleges növények a K&H hűsítő programjának köszönhetően a 10 Millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével és a diákok bevonásával kerültek elültetésre az iskola udvarán.

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola a sport szeretete és az egészséges életmód mellett kiemelt figyelmet fordít a gyermekek mindennapos környezettudatos nevelésére. Ennek jegyében a sportiskola több megyei intézménnyel együtt csatlakozott a K&H hűsítő ligetek programhoz, amelynek célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait így hozzájárulva a környezettudatosságra neveléshez. A programra az oktatási intézmények pályázati úton jelentkezhettek, összesen 487 intézmény nyújtotta be igényét udvara kizöldítésére.

  • A 10 Millió Fa Alapítvány iskolánk kertjébe hűsítő ligetet telepített. Az előzetes helyszíni bejárást követően 5 mezei juharfát és 10 mirtuszloncot ültettek el a szakemberek iskolánk tanulóinak bevonásával. A gyerekek örömmel kapcsolódtak be az ültetési eseménybe. Egy rövid kis tájékoztató, oktató, szemléletformáló előadást is hallhattak pár percben az összegyűltek. Köszönjük a lehetőséget és a segítő támogatást Csotó Annamáriának és Kajári Editnek, a balassagyarmati K&H Bank Zrt. területi vezetőinek – osztotta meg gondolatait Szabó Csaba intézményvezető.