A tavalyi év hagyományait követve idén már harmadik alkalommal hirdették meg a Sulizsák programot a Szabó Lőrinc Általános Iskolában.

Mit kezdhetünk a már felesleges, kinőtt vagy éppen sosem hordott ruháinkkal? A környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében az idei évben is csatlakott a Sulizsák akcióhoz a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola közössége.

Az intézménybe járó diákok szüleit, a barátokat, az ismerősöket és a környéken lakókat is arra kérik, hogy az otthon található megunt ruhákat, cipőket, kiegészítőket és lakástextileket szedjék össze, és adják le azokat március 6-án, hétfő reggel 8 óráig az iskolában. A gyűjtőzsákokat már minden osztályfőnök megkapta, de külsős gyűjtőként bármilyen nylon zsákban is bevihető a használt ruha.

Kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, ugyanis az összegyűjtött zsákok súlyának megfelelő összeget megkapja jutalomként az intézmény, amelyet a jövőben felhasználhat saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre. A bevétel az iskola alapítványát gyarapítja.