A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági koncertet és egész héten át tartó gyűjtést szervez a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak megsegítésére.

A tragédiák sorozatában a legfontosabb az összefogás ereje és a bajba jutott embertársaink támogatása. A városban egész héten gyűjtés indult a művelődési központban, ahová hétköznap 8-18 óra között, illetve szombaton is várják a meleg ruha, tartós élelmiszer és egyéb hasznos felajánlásokat a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak támogatására. Ezen felbuzdulva egy újabb nemes kezdeményezés indult a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

– Csatlakozva a városi összefogáshoz és Csach Gábor polgármester úr felhívásához a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági koncertet szervez a pusztító erejű földrengés áldozatainak megsegítésére. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit szombati koncertünkre. Segítsünk együtt a katasztrófa áldozatainak! – áll az intézmény közleményében.

A február 18-án, szombaton 17 órakor kezdődő jótékonysági eseményen fellépnek a művészeti iskola tanárai és vendégművészek: Babicz Beáta, Barát Attila, Palánki Éva, Kocsis Anna, Kósa József, Kósa Bernadett, Lévárdi Beáta, Varga Ivett, Baráz Alisa és Baráz Ádám.

Az intézmény bejegyzésében arra is felhívják a figyelmet, hogy a művészeti iskola (Balassagyarmat, Óváros tér 11.) előterében elhelyezett gyűjtődobozban egész héten lehetőség van pénzadományok felajánlására, így aki a hétvégi koncerten nem tud részt venni, az is csatlakozhat a gyűjtéshez. A befolyt összeget a szombati koncert bevételével együtt a földrengés áldozatainak megsegítésére ajánlják fel.