A balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola tanítványa, Tóth Lilla Júlia kimagasló eredményt ért el a III. Szentendrei Minősítő Fuvolaversenyen.

Február 17-én került megrendezésre a III. Minősítő Fuvolaverseny a szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskolában. A verseny fő célja volt a szakmai tapasztalatcserén és tehetségkutatáson túl, hogy a Pest-, Fejér- és Nógrád vármegyékben működő zeneiskolák fuvola tanszakai bemutatásra kerüljenek. A nevezőknek két szabadon választott eltérő karakterű és stílusú zongorakíséretes művel kellett készülniük életkornak és korcsoportnak megfelelő szinten. A bíráló bizottságban olyan elismert fuvolaművészek foglaltak helyet, mint Ruskó Rózsa, Pápista Andrea és Kiss Bea.

A rendezvényen színpadra lépett Tóth Lilla Júlia, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola 4.b osztályos tanulója, aki kiemelkedő sikert aratott, remek előadásának köszönhetően érdemelte ki az arany minősítést. Tanára, Kanyó András felkészítő tanári különdíjban részesült. Zongorán kísért Kósa József.