Elkezdődött a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj szavazási időszaka. Balassagyarmatról hatan vannak az esélyesek között, akikre egy hónapon keresztül, március 20-ig lehet leadni a szavazatokat az online felületen.

Hat évvel ezelőtt volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi díj 2023-as szavazása már elindult.

Az idei szakmai díjra Balassagyarmat hat kiváló orvosát: Dr. Faragó Gyöngyi háziorvost, Dr. Pálffy Ágnes neurológust, Dr. Varga Ágnes háziorvost, Dr. Somosi Erika belgyógyász, kardiológust, Dr. Csonka Csaba traumatológust, Dr. Szrenka János sebészt jelölték páciensei.
Szavazni az alábbi felülten lehetséges 2023. március 20-ig.
http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas/

A Díjátadó Gála 2023. április 12-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre.