A Bendegúz Akadémia anyanyelvi tanulmányi verseny vármegyei döntőjében értek el szép eredményeket a Dózsa György Általános Iskola tanulói.

A múlt héten került megrendezésre a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia 24. Nyelvész tanulmányi versenyének vármegyei fordulója a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola falai között.

A nyelvi fejtörők izgalmas terepasztalának feladatai során felmérték és fejlesztették a diákok nyelvi készségeit, helyesírásukat, a nyelvhelyességet, a szabályos, választékos és szép nyelvhasználatot. Az általános iskola elsőtől nyolcadik osztályosai évfolyamonként külön feladatsorokban tehették próbára anyanyelvi tudásukat.
A verseny vármegyei fordulójába a Dózsa György úti általános iskola nyolc felső tagozatos tanulója jutott tovább, akik szép eredményeket értek el. Az 5. évfolyamon Kardos Ádám 7. Kovács Kata 6. Cseri Áron 1. helyezést ért el. A 7. évfolyamos Rados Édua 3. míg Balázs Levente 2. helyen végzett. A 8. évfolyamon Petrovics Dorina 7. Cserni Dorottya 2. helyezett lett.
Felkészítő tanáraik: Gaál-Kovács Andrea és Szabó-Kohári Katalin.

A legeredményesebb versenyzők, köztük a Dózsás Cseri Áron május 13-án, az országos döntőben, Szegeden csillogtathatja meg ismét tudását.