Az országos helyesírási verseny döntőjében Molitórisz Bence, a NMSzC Szondi György Technikum tanulója több mint száz versenyző közül bizonyult a harmadik legjobbnak.

Újabb országos sikert könyvelhet el a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola.

Az elmúlt héten rendezték meg Gyulán az Erkel Ferenc Gimnáziumban az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét, amelyre azok a középiskolai diákok jutottak be, akik az iskolai első, majd a központi második fordulón a legmagasabb pontszámot érték el a kategóriájukban. A NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola 1/9. C  osztályos, gépjármű-mechatronikus diákja, Molitórisz Bence a 2. fordulón hetedikként jutott be az országos döntőbe, ahol összesen 111 diák mérte össze tudását határon innen és túl négy kategóriában.

– A  verseny két részből állt: egy tollbamondásból és egy  online helyesírási tesztből. A zsűri elnöke Dr. Nagy János professzor emeritusz, az MTA doktora volt; tagjai pedig a magyar nyelv ügyét szolgáló híres nyelvészek. A háromnapos program a versenyen kívül városnézésből, nyelvészeti előadásokból állt, nagy lehetőséget nyújtva a magyartanárok számára a tapasztalatszerzésre – osztotta meg a versennyel kapcsolatos gondolatait Tanka Ágnes intézményvezető, aki felkészítő tanáraként segítette szakképző iskolai kategóriában az országos döntő harmadik fokára tanítványát, Molitórisz Bencét.