Tisztelt Adózók!

Felhívom a figyelmüket, hogy a 2023. I. félévi magánszemélyek kommunális adóját és a helyi iparűzési adóelőleget 2023. március 16-ig fizethetik meg késedelmi pótlékmentesen.

Az adókötelezettség rendezéséhez szükséges értesítők és befizetési csekkek kézbesítését a Magyar Posta Zrt. munkatársai folyamatosan végzik.
A magánszemélyek részére két ütemben történik a kézbesítés és előre láthatólag 2023. 03. 13-ig mindenki postaládájában ott lesznek a 2023. évi magánszemélyek kommunális adója megfizetéséhez szükséges befizetési csekkek.

A fizetendő adó összegét az Ügyfélkapuval rendelkező adózók az E-Önkormányzati Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) lekérdezhetik, és ezen a felületen bankkártyás fizetéssel rendezhetik is azt az „Adók, díjak, illetékek befizetése” menüpontban, ahol egy tranzakcióval akár több tételt is be tudnak fizetni.
A gazdálkodó szervezetek a Cégkapujukra, az egyéni vállalkozók pedig Ügyfélkapus tárhelyükre elektronikus úton kapták Adószámlájukat 2023. március első napjaiban.
A gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat 2021. évtől az állami adóhatóság látja el, ezért a 2023. évi gépjármű rendezéséhez szükséges információkat a NAV küldi meg minden érintettnek.

További információ telefonon kérhető a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály Adócsoportjánál a (35) 505-919 és az 505-931-es telefonszámokon.

dr. Varga Andrea
jegyző