A környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében csatlakott a Sulizsák akcióhoz a Szabó Lőrinc Általános Iskola közössége. Az összefogás eredményeként több, mint egy tonna ruhát sikerült összegyűjteni a kertvárosi intézményben. A befolyt összeg az iskola alapítványát gyarapítja.

Mint arról már korábban beszámoltunk a tavalyi év hagyományait követve harmadik alkalommal hirdették meg a Sulizsák programot a Szabó Lőrinc Általános Iskolában. A program keretében másfél hónappal ezelőtt az intézménybe járó diákok, a szüleikkel, pedagógusokkal, barátokkal és a városlakókkal összefogva kezdték el gyűjteni a már feleslegessé vált, kinőtt vagy az éppen sosem hordott, megunt ruhákat, cipőket, kiegészítőket és lakástextileket. A kezdeményezéshez a buzdításnak köszönhetően idén is sokan csatlakoztak.

-Hálásan köszönjük a Sulizsák programban való aktív részvételt! A mai napon 1200 kg súlynak megfelelő ruhákkal megpakolt gyűjtőzsák került elszállításra, de a nagy mennyiség miatt még egy hétvégi szállításra is szükség lesz, ezért, március 10-ig, péntekig meghosszabbítottuk a leadási határidőt. Aki elfelejtette, vagy még talál felesleges ruhaneműt, hozza be a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskolába péntekig! – hívta fel a figyelmet Bacsúr Szilvia, intézményvezető.
Az összegyűjtött zsákok súlyának megfelelő összeget jutalomként az intézmény kapja meg, amelyet a jövőben saját fejlesztésére, tevékenységére használ fel.