Örülhetnek az elektromos járművek tulajdonosai. A növekvő igények miatt három helyszínen is létesítenek töltőállomásokat Balassagyarmaton.

Egyre nagyobb teret hódít hazánkban a zöld rendszámos autók és azon belül is a tisztán elektromos hajtású járművek használata. A hagyományos benzines vagy dízel üzemanyagú járműveiket a balassagyarmatiak és a környező települések lakói növekvő számban cserélik le a népszerű környezetbarát motorokkal ellátott verziókra.

Városunkban jelenleg az Óváros téren két autó töltésére alkalmas állomás működik, de a növekvő igények miatt központi helyeken bővül tovább a szolgáltatás.

  • Tavaly jelentősen emelkedett az elektromos autók száma a városban. A Svejk Vendéglő előtti (Reményi Károly utca) elektromos autó töltőállomást 2021-ben 76 alkalommal használták, 2022-ben pedig már 505 alkalommal – mondta Csach Gábor polgármester. Felhívta a figyelmet, hogy bár a statisztikák szerint az elektromos autó tulajdonosok többsége otthon tölti gépjárművét, de mégis szükség van a közterületi töltők bővítésére, ezért nemsokára jelentősen emelkedik a számuk Balassagyarmaton. Először a Lidl parkolóban, majd az új Aldi parkolóban illetve a Nádor úti új Sportcsarnoknál helyeznek üzembe újabb töltő állomásokat.