Kapros orda, libatepertős pástétom, házi kovászos kenyerek. Egy valódi kulináris élménynek lehettek részesei a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ látogatói szombaton megrendezésre került Gasztrocsajok elnevezésű rendezvényen, ahol a világhírű gyarmati születésű vendéglátós élete és sikerkönyve került középpontba.

Gasztronómiai könyvbemutatóval, finom falatokkal és zenei esttel ünnepelték a nőket a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A különleges estén három gasztronómiában kiemelkedő nő által ismerhette meg a közönség Balassagyarmat világhírű szülöttjét, Kövi Pált és sikerkönyvét, az Erdélyi Lakomát.

Mautner Zsófi gasztroblogger, műsorvezető az új életre keltett Erdélyi Lakoma szerzője, Kalas Györgyi étteremkutató, a Street Kitchen újságírója és Cserháti Alexa az Arán Pékség pékje beszélgetésének lehettek részesei a vendégek. A beszélgetést követően Iván Szandra Fonogram díjas énekesnő, zongorista koncertje varázsolta felejthetetlenné a programot.

Az est folyamán az italokat és az Erdélyi Lakomás harapnivalókat az AztaPasta Cserháti Alexa közreműködésével szolgáltatta.

Sümegi fotó