Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) regionális fordulójában vettek részt eredményesen a balassis diákok. Az egyik csapat az országos döntőben képviselheti iskoláját.

Az OKPV egy olyan történelmi problémamegoldó verseny, ahol a nevező diákok híres szituációkat gondolhatnak újra és forradalmi ötleteikkel mutathatják meg, hogyan alakították volna a történelmet. A verseny célja a diákok körében az esetoldás módszertanának átadása, a kritikus gondolkodás és a csapatban dolgozás készségének fejlesztése.

A három főből álló csapatok egy történelmi döntéshozó személy szerepébe helyezkedve oldhattak meg olyan sorsfordító problémákat, amelyeken királyok és hadvezérek rendre elvéreztek. A regionális fordulókat nyolc helyszínen hívták életre, ahol az online fordulók legjobbjaiként továbbjutva a Balassi Bálint Gimnázium két csapata is élőben mutathatta be egy krízishelyzet megoldását. A tanintézmény mindkét csapata szép eredménnyel zárt. Az Ádám Csenge, Homor Benedek és Suba Sára 10.a osztályos diákokból álló csapat második helyezésével bejutott az országos fordulóba, melyre április 1-jén kerül sor Budapesten.

A döntőbe jutott tanulók a történészekből és vállalati vezetőkből álló zsűri előtt mérhetik majd össze tudásukat a fődíj megszerzéséért.