Kiállítás nyílt a Magyarnándori Általános Iskola galériájában a balassagyarmati Tornyos Márton, Horváth Endre-díjas festőművész, grafikus képeiből.

A tárlat megnyitóján Krivánszky Klára igazgató köszöntője után Pálok Bernadett, az iskola tanára méltatta a balassagyarmati művész munkásságát és a kiállított képeket.

Változatos témaválasztását egy interjúban így jellemzi maga az alkotó: „általában a kozmikus tájképek – idegen civilizációk – párhuzamos univerzumok tengelyen vizsgálódok”. A többnyire vegyes technikával, különféle anyagokra készült képek elnyerték a magyarnándori iskolások, és a megjelent vendégek tetszését is.

A rendezvényt színesítette Lázár Ervin A kék meg a sárga című meséje, Gyurek Jázmin 6. osztályos tanuló tolmácsolásában, valamint közreműködött az iskola „Berceli Dobsuli-s” növendéke Schmiedt Bori, és felkészítője, Csányi Péter.

A kiállításmegnyitó rendhagyó módon, egy nagy, közös festmény létrehozásával folytatódott. A folyosónyi méretű, sokszínű képen 60-80 diák dolgozott egyidőben.

A kiállítást szervezte és az alkotásokat a közönség figyelmébe ajánlotta Bögös Tamásné, az iskola tanára.