Játszva ismerkedtek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel a Balassagyarmati Központi Óvoda Nyitnikék Tagóvodájának csemetéi, akik egy kukásautót is birtokukba vehettek.

A Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai látogattak el a Balassagyarmati Nyitnikék Tagóvodába a Kukatündér projekthét alkalmából. A szakemberek és a programban résztvevő óvodapedagógusok játékos formában hangsúlyozták a környezetvédelmet és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát a környezettudatosság fejlesztése érdekében. A programban az intézmény több mint 120 lelkes ovisa vett részt, akik maradandó élményekkel gazdagodtak.

A nap folyamán a gyerekek interaktív előadásokon keresztül sajátíthatták el a hulladékgyűjtés folyamatait, illetve egy hatalmas kukásautó is leparkolt az udvaron, amelyet közelebbről is végigtanulmányozhattak.

A helyi városüzemeltetés célja a jövőre nézve, hogy minél több balassagyarmati óvodába és általános iskolába eljutva új ismeretekkel gyarapítsa a tanulók környezettudatos szemléletét.